Speciální výstava u Knížecího rybníka

19.05.2013 20:47

Rok se s rokem sešel a Eruška se na tradiční Speciální výstavě hovawartů v kempu Knížecí rybník u Tábora tentokrát už vystavovala v mezitřídě. Potkaly jsme se se ségrami Arosou a Antarou z PK (i když si holky moc nesedly a žádný seznamovací happyend se nekonal), tatínkem Akimem Lucky Ijsbeer, v autě prý čekala maminka Eramie Gasko Prim a zahlédly jsme i polobratra Borrega z PK a jeho tatína Docenta v. Phillipsdorf.

I když na to počasí v ty čtyři ráno, kdy jsem vstávala, nevypadalo, hezky se nakonec vyčasilo a v kruhu už na nás i střídavě svítilo sluníčko. Povrch byl sice úplně podmáčený, ale hlavně, že nepršelo.

Mezitřída přišla na řadu jako první a tak jsme nemusely dlouho čekat (přestože s námi do kruhu nastoupilo 15 dalších fenek). Odbyly jsme si posouzení a mám pro Erušku velkou pochvalu - běhala krásně a neskákala na mě a hlavně se velice hezky chovala i při samotném posuzování. Kdo ji nezná, by řekl, že to nijak slavně nedopadlo, ale pro mě to byl u psa, který se ještě před několika měsíci k cizím lidem přibližoval s nedůvěřivě zvednutými pysky, pěkný výkon. Za paní posuzovatelkou šla s důvěrou, očichala si ji a nechala se pohladit, zaznělo slůvko "přátelská". Krásně ukázala zoubky a nervózní začala být, až když jí paní posuzovatelka dlouho prohmatávala ocas. Nakonec jsme sice na výbornou nedosáhly, ale posudek není špatný a pro příště se zlepšíme :-)

 

Jedna malá fotečka několik chvil po příjezdu (z kruhu vlastní kvalitní fotky nemám, opět pouze od naší paní chovatelky Lucie Holubové).